למה נשים בוגדות? חוקר פרטי מגלה את הסודות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

נשים בוגדות בשל מגוון גורמים אישיים, פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. הבנת המניעים השונים יכולה לסייע בזיהוי מוקדם של בעיות במערכת היחסים ובמניעת בגידה.

אז למה נשים בוגדות?

תחושת ריקנות רגשית ו/או מינית

הרגשה של ריקנות רגשית ו/או מינית במערכת יחסים זוגית יכולה להתבטא בתקשורת לקויה עם בן הזוג, תחושת הזנחה, הרגשה של חוסר הערכה וכדו'. תחושות אלו עשויות להביא את האישה לחפש  גבר אחר שיעניק לה את כל מה שבן הזוג הנוכחי אינו מעניק.
מחקרים פסיכולוגיים מצביעים על כך, שבגידה אצל נשים אינה מעשה אימפולסיבי, אלא יש לה רקע רגשי של חוסר סיפוק רגשי או מיני שמצטבר במשך זמן ממושך. כשאישה מרגישה כך, הדרך למילוי צרכיה הרגשיים והמיניים עלולה להביא אותה לחיפוש אחרי גבר אחר שייתן לכך מענה.
מחקר על בגידות של נשים נערך באוניברסיטת ציריך שבשווייץ וכלל כאלף נשים מרחבי אירופה בגילאי 55–25, שהיו במערכת זוגית לפחות ארבע שנים. כ-400 מהנחקרות (74%) הודו שניהלו רומן במהלך נישואיהן.
הסיבה – תחושה שתיארו אותה כ"רעב רגשי". כ-60% מהן ציינו, שבן הזוג לבגידה גרם להן להרגיש נראות, נאהבות ונחשקות לאחר שנים רבות שלא חשו כך. כאשר נשאלו האם חשבו בעקבות הבגידה לסיים את הקשר עם בן הזוג הקבוע, רוב הנשים (כ-70%) ענו בשלילה והסבירו שהן רוצות לשמר את משפחתן ואת הביטחון הכלכלי שבו הן חיות.
החוקרת הראשית הסבירה: "במקרים רבים, נשים אינן מחפשות להחליף את בן הזוג, אלא רק להרגיש שהן חיות מחדש. בגידה נשית אינה נובעת לרוב מהרצון “לשבור את הקיים”, אלא מרצון "למלא את הריק".

חיפוש אחרי גיוון וריגוש

לשגרה יש מאפיינים חיוביים ושליליים כאחד:
מבחינה חיובית – היא מספקת יציבות, ביטחון ונוחות.
מבחינה שלילית – שגרה שאינה מלווה בתשומת לב רגשית, בגיוון ובתחושת התחדשות היא שגרה משעממת וחסרת התרגשות.
בזוגיות מתמשכת עלול להיווצר מצב, שבו תחושות האהבה והתשוקה, שהיו אופייניות להתחלת הקשר, ילכו וידעכו עם השנים והזוגיות תיתפס כמובנת מאליה וכמשהו שאין צורך להשקיע בו.
נשים מדווחות, שלמרות שהן אוהבות את בן זוגן, לאחר זמן הן מתחילות לחוש משועממות מינית ורגשית ומתגעגעות לתחושת "הפרפרים בבטן". הפתרון לכך יכול להיות קשר רומנטי מחוץ למסגרת הנישואים המשעממת.
מחקר שפורסם בכתב עת למחקר מיני מצא, שרוב הנשים שניהלו רומן מחוץ לנישואים ציינו שהסיבה העיקרית לצעד זה היה הצורך החזק שלהן לחוות התרגשות מחודשת, הרפתקה ובריחה מהשגרה.
הן הגדירו את הרומן כ“דבר הכי חי שחוו מזה שנים”.
למרות זאת, הן לא הביעו רצון לפרק את הזוגיות. החוקרים הסיקו מכך, שנשים בוגדות לרוב ממניע רגשי – כדי להרגיש "שרואים אותן", שהן אהובות ונחשקות ואילו גברים נוטים לבגוד ממניע של גירוי מיני רגעי.
לדוגמה: אישה נשואה בת כ־40 וסיפרה לנו שבמשך השנים האחרונות היא מרגישה שבעלה "אינו רואה אותה בכלל". במהלך נסיעת עבודה הכירה גבר ופתחה אתו ברומן. הרומן נמשך רק חודשיים, אבל היווה עבור האישה נקודת מפנה חשובה: היא החליטה לשקם את יחסיה עם בעלה והצליחה לשכנע אותו ששניהם יפנו לייעוץ זוגי.

תגובה לבגידה של בן הזוג

עוד סיבה לבגידת נשים היא תגובה (ואולי ניתן לומר גם – נקמה) לבגידה של בן הזוג שבגד לא רק באישתו, אלא גם בבסיס האמון והקשר הזוגי. מבחינה פסיכולוגית התנהגות כזו מכונה –
בגידה תגובתית, כלומר: שאינה יזומה מראש אלא היא רק תגובה.
הפסיכולוג הקליני האמריקאי הידוע ד"ר ג'יימס קונווי טוען, שנשים שנבגדו (ובמיוחד אלו שנבגדו כמה פעמים) נוטות להגיב על ידי חיקוי ההתנהגות של בן הזוג, לעיתים אפילו באופן לא מודע. הבגידה עבורן היא ביטוי לפגיעה הקשה שחוו. ד"ר קונווי מוסיף וטוען, שהבגידה היא עבורן גם ניסיון לבדוק אם עדיין יש להן שליטה בגופן ובחייהן.
לדוגמה: לקוחה שביקשה מאיתנו לחקור בגידה של בעלה, הודתה בפני החוקר הפרטי כי גם היא בגדה בבעלה. לשאלת החוקר מדוע עשתה זאת, היא השיבה: " שהוא לא יהיה היחיד שמישהו רוצה אותו…”

שינויים הכרוכים בגיל

נשים בגיל העמידה (גילאי 40–60) עוברות פעמים רבות תהליך אישי של חשבון נפש, שתוצאותיו הן התעוררות מחודשת של צרכים רגשיים ומיניים שהודחקו במשך השנים ורצון להגשים שאיפות שעדיין לא מומשו "לפני שיהיה מאוחר מדי"…
שלב חיים זה מלווה בשינויים פיזיים של גיל המעבר, שינויים הורמונליים, שינויים במערך המשפחתי כשהילדים גדלו ועזבו את הבית ושחיקה של זוגית ארוכת שנים.
אופייני בגיל זה לשמוע מנשים שהן מרגישות שהזוגיות אינה משרתת את הצמיחה האישית שלהן ושהן מחפשות חוויות חדשות וריגוש. בגידה בשלב זה נובעת פחות ממשיכה מינית ויותר מהצורך לגבש זהות עצמית חדשה ולא תלויה בתפקיד משפחתי כלשהו.

פרופ’ ננסי צ'י, שהינה חוקרת בתחומי מגדר ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בוסטון, טוענת שגיל העמידה עבור נשים רבות הינו מרד בשגרה ובפחד מ"מה יגידו". לדבריה, נשים בגיל הזה נוהגות לשאול את עצמן האם חיו את חייהן כפי שרצו? האם יש בהן יותר מרעיה ומאם? האם במהלך חייהן מישהו באמת ראה אותן?
בניו יורק מגזין, העוסק בנושאים של תרבות, יחסים, מגדר ועוד, התפרסם מאמר רחב היקף משנת 2020, שבו צוינו נתונים מעניינים הקשורים לבגידות נשים בגיל העמידה.
מהמחקר ניתן ללמוד ש:
– אצל נשים בגילאי 44–55 שיעור הבגידה הינו הגבוה ביותר מכל  קבוצות הגיל.
– רובן ציינו שהגורם העיקרי לבגידתן היה הגיל, שבו חשו חופשיות מעול המשפחה והילדים ורצו לאפשר לעצמן דברים שלא העזו לעשות בגיל צעיר יותר.
– הן הגדירו את הבגידה כחיפוש עצמי ולא כניסיון להרוס את הקשר הזוגי שלהן.
לדוגמה: נכנסה למשרדנו אישה בת כ-50 וסיפרה שהיא נשואה לאותו גבר מאז גיל 22. הסיבה שפנתה למשרד חקירות היתה שהיא גילתה שבעלה מנהל רומן במקביל לנישואיהם. החוקר הפרטי לבגידות שאל אותה על טיב היחסים ביניהם והיא ענתה – “אני מרגישה מועילה, אבל לא מעבר לזה.” לאחר זמן, סיפרה לנו, ששיחה זו העלתה אצלה רגשות קשים שהדחיקה במשך השנים. היא פגשה גבר שהקשיב לה והתעניין בה ואת הקשר אתו כינתה – "הרגשתי כאילו התחלתי פתאום לנשום…"

למה נשים בוגדות חוקר פרטי מגלה את הסודות - עוגן חקירות

ניצול הזדמנות בלתי מתוכננת

לא כל בגידה היא תוצאה של משבר זוגי. ישנן בגידות שנוצרות מהזדמנויות שנקרות בדרך, ללא תכנון מוקדם. לעיתים, מפגש אקראי, נסיעה, אינטראקציה מקצועית או חברית מבשילה להיכרות קרובה ולרומן.
מחקר שפורסם בשנת 2021 בכתב עת לחקר המיניות, מצא שכ-40% מהנחקרות בגדו בבני זוגם וטענו שהבגידה קרתה במקרה וללא תכנון מוקדם. מה שמעניין הוא, שרק כ-20% מהנשים הללו היו מרוצות מהקשר הזוגי שהיה להם עם בני זוגם, אך ציינו שהבגידה לא נבעה מכעס או מכוונה לפגוע. אולם, ברור שהבגידה לא הייתה קורית אם הקשר הזוגי היה מספק.
פרופ' לואיזה ג'קסון, פסיכולוגית וחוקרת בתחום אינטימיות וזוגיות, מסבירה שכשאישה חיה חיים עמוסים ושגרתיים ופתאום נפגשת באדם שמביט בה אחרת – זה יכול לעורר בה רגשות שלא חוותה שנים רבות.

התפתחות דיגיטלית ושינויים חברתיים ותרבותיים

שינויים חברתיים ותרבותיים רבים התרחשו בעשורים האחרונים בתחום השוויון המגדרי, שינויים בתפיסת נושא המיניות ומקום האישה בזוגיות, לגיטימציה חברתית לנשים להגשים את עצמן וכדו'.
שינוי התפיסות והגישות הללו השפיעו גם על התפיסות לגבי הנאמנות בזוגיות. נשים כיום מרגישות חופשיות יותר לבדוק מהן רצונותיהן ולהגשים אותם. מה שפעם נחשב לטאבו ולחריג – הפך בשנים האחרונות למקובל ושכיח.

סקר רחב היקף של המכון ללימודי משפחה בארה"ב, שהתפרסם בשנת 2020, מצא:
– שהנשים של המאה ה-21 חשופות להיצע רגשי ומיני רב דרך אפליקציות היכרויות שונות, רשתות חברתיות ופלטפורמות תקשורת שונות, כגון: וואטסאפ, אינסטגרם וקבוצות פייסבוק. הפיתוי הדיגיטלי הינו זמין ונגיש, קל להסוות הודעות, למחוק הודעות ושיחות או להשתמש במכשיר נייד נוסף לצורך הרומן.
– שכ-30% מהנשים שהיו במערכת יחסים דיווחו שניהלו קשר רגשי או מיני באינטרנט שכלל לא כלל מגע פיזי – אך הן החשיבו אותו כרומן מרגש.
– ששיעור הנשים שהודו כי בגדו בבן זוגן עלה ב-40% מאז שנות ה-90.
– שהעלייה החדה ביותר נרשמה בקרב נשים בגילאי 30–50.
– בקרב גברים שיעור הבגידות נותר כמעט יציב לאורך שלושת העשורים האחרונים.

האם המאמר עניין אותך?

מאמרים נוספים

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם